RSS
Container Icon

Ontbossen

1 Van mijn onderwerpen tot nu toe is de tuin.
Met 'De Tuin' bedoel ik natuurlijk onze eigen tuin. Tuinieren was al een grote hobby van mij, maar sinds we naar hier verhuisd zijn is die hobby alleen maar erger geworden. Het is nu eigenlijk meer een uitdaging geworden. We hebben hier genoeg grond/tuin om er iets leuks van te maken, ongeveer 583 m3 we wonen behoorlijk vrij en op een hoek, maar er moest/moet toch wel het nodige aan gebeuren... vind ik...


De vorige bewoner van dit huis was op zijn laatst een man alleen op leeftijd en had (wat ook te zien was toen we hier introkken) al een behoorlijke tijd niets meer aan de tuin (kunnen) doen. Dus de buitenboel was wel ERG groen en nogal verwilderd! Waardoor het geheel ook vol was en daardoor kleiner leek. Waar ik dus al vrij snel mee begon was terug snoeien en nog eens snoeien. Legio takkenbossen hielden we eraan over, die we overigens afgelopen week eindelijk weg hebben gebracht naar een stortplaats voor groenafval (even moeten uitzoeken waar het bij ons in de buurt mogelijk is). Ik durfde de stronken niet te verwijderen omdat het najaar was en ik geen idee had wat er eventueel weer opnieuw uit zou lopen.

Maar goed ook want nu is het grootste gedeelte al weer flink uitgelopen tot behoorlijk volle struiken en nog niet te hoog (ze waren ongeveer een meter of drie vier), plus dat ik er een aantal herken van wat er zo hier in de buurt groeit. Nu, for the time being, is het terug snoeien en een aantal nieuwe planten en conifeerachtige struiken, even voldoende. Maar plannen voor een andere inrichting zijn er al genoeg..


Even een indruk hoe het er in het begin uitzag,
(helaas heb ik niet echt voor het "ontbossen"
foto's genomen, maar wel een paar 'tijdens'
en vorige week wat meer hoe het er nu uit ziet!


Word vervolgd....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties: