RSS
Container Icon

Aan de slag!

In september 2008 kregen we de sleutel van ons eerst gekochte huis... erg spannend!! Voordat alles rond was had ik wel wat ideën wat we konden doen en hoe het eventueel kon gaan worden en had ik in mijn hoofd het huis al 10 keer ingericht. Maar nu konden we dan eindelijk echt beginnen!! We zijn toen gelijk (met de hulp van de ouders van mijn partner) begonnen met klussen, (twee) lagen behang verwijderen, muren witten, plinten verven, op de bovenverdieping laminaat gelegd, enz. enz.

  



In de huiskamer en nog een andere kamer op de benendenverdieping (die eigenlijk bedoeld is als slaapkamer, maar daar hebben we nu een soort hobbykamer van gemaakt) liggen eiken houten vloeren, om deze te verwijderen en er iets anders in te leggen vonden we doodzonde. Dus hadden we besloten om de boel op te frissen. Kaal geschuurd en op nieuw behandeld.
 
Tussen de bedrijvigheid door is er
natuurlijk ook tijd voor een bakje troost..
 De vloer in de hobby kamer heb ik met een witachtige beits afgelakt en de vloer in de huiskamer is door een gespecialiseerd bedrijf met een soort olie (mahonie) ingewassen.


  

 De keuken was eigenlijk het grootste project. Het schijnt zo te zijn in Duitsland, dat keukens zo'n beetje bij de inboedel horen. Dus als men als men hier een huis gaat betrekken zit er vaak geen keuken in (deze neemt de vorige bewoner mee of hij wordt verwijderd. In ons geval troffen we een lege ruimte aan waar nog het nodige aan moest gebeuren voordat er uberhaubt een keuken geplaatst kon worden.



Het voordeel (op de kosten na) is dan wel weer dat hierin je eigen ideeën op kunt los laten...



We hebben met zijn allen al behoorlijk wat gedaan en op dit moment is het voorlopig goed bewoonbaar en gezellig. Maar we zijn er nog niet, we willen nog (mits de middelen zich ervoor lenen..) een aantal zaken onder handen nemen, dak isoleren, badkamer(s) (ja tot onze anti-decadente schrik is er op de bovenverdieping een tweede badkamer(tje) met daarin een badkuip, heerlijk voor koude dagen om daar met een goed boek in weg te zakken) en toilet in het nieuw steken, vochtprobleempje in de kelder, voor de tuin heb ik nog aardig wat plannen en ongetwijfeld ben ik nog een aantal dingen vergeten te melden.... Maar hier hebben we voor gekozen en persoonlijk vind ik dat je zo meer waardering krijgt voor je woning, dan wanneer we in een nieuw huis waren getrokken en waar je dan (niets) meer aaan hoeft te doen.
Op deze manier kun je er een eigen gestalte aan geven en zie je dat het meer en meer eigen word. Wat voor mezelf wel goed uitkomt is dat ik een persoon ben die niet goed kan stil zitten en het heerlijk vind om in de tuin of in huis te prutsen. Dus dat komt dan mooi uit.........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Jollie zei

Zo kan ik toch je prachtige kippenhok zien :)
En de mooie kippetjes natuurlijk!
Ik hoop dat alles goed is met jullie?
Hier gaat alles z'n gangetje...

Liefs, Josette