RSS
Container Icon

Kleurenpracht

De lente heeft zich gelukkig weer aangekondigd!
De meeste bomen en planten laten inmiddels hun knoppen, blad, of nog mooier, hun bloesem zien! Dit is altijd een mooie tijd van het jaar vind ik, wanneer de natuur vanuit zijn (kale) rustperiode weer in alle pracht ontwaakt! 

Wat binnenkort in onze tuin ook gaat ontwaken zijn de Rhododendrons, met name in onze voortuin hebben we een 'zee' van deze kleurenpracht staan. Een paar mooie plaatjes daarvan wou ik aan dit stukje wijden..


Sommige scheuten hebben meerdere knoppen
 bij elkaar,(dit jaar heb ik zelfs een tak
 met VIJF knoppen gezien)waardoor je dan
 joekels van bloemen krijgt! 
Vorig jaar mei heb ik deze foto's genomen, de witte bloemen waren toen bijna uitgebloeit, vreemd genoeg bloeien die eerder dan de andere kleuren. Maar zo heb je er natuurlijk wel langer plezier van. Elk moment nu zullen de knoppen gaan openen en krijgt de tuin een kleurige aanblik. 


Vorig jaar na de bloei heb ik ze wat teruggesnoeid omdat de struiken toch wel erg hoog werden, maar nu zie ik al dat ik er nog wel een stuk af had kunnen halen want ze groeien als kool! Door het snoeien zullen er dit jaar waarschijnlijk minder bloemen in komen, maar volgend jaar wellicht weer des te meer..

Even nog een kleine tip.... strooi  NOOIT  kalk bij deze planten, dit is dodelijk voor ze!! Wees ook voorzichtig met schoffelen en spitten rond en onder deze heesters, de Rhododendron wortelt namelijk niet diep en daardoor kun je deze dan makkelijk beschadigen!!

Dit is een kleiner type Rhododendron
 die aan de zijkant van de tuin staat.


  Deze bumblebee doet zich tegoed aan de nectar van de bloemen.
Leuke diertjes hommeltjes.. 
        
Mijn persoonlijke favorieten kleuren voor in de tuin zijn hoofdzakelijk paars/blauw, wit, geel en donkerrood. Maar deze roze/lila-achtige pracht, die vanuit kleine plantjes nu uit de kluiten gewassen heesters zijn geworden, mogen hier heerlijk  blijven groeien.   


Het lijkt wel, zodra het mooier weer word, dat dan ook de mensen meer energie en een goed/beter humeur hebben als het zonnetje schijnt!
Zou dat ook voor de dieren gelden...??


Onze "Toet" ligt hier in ieder geval lekker in het zonnetje in een voor hem 'lekkere' houding op de tafel in de serre. Maar ja eerlijk gezegd hoeft het daar geen lente voor te zijn...   ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Jollie zei

Toet in een goed humeur??? Wanneer? hi hi
Mooie foto's!! Het is echt heerlijk dat het weer lente wordt nu (alhoewel het hier nog steeds herfstweer is) geniet er maar lekker van meis van jullie gezellige tuin en de prachtige bloemen! :)

Liefs Jollie

Jorgelina zei

I am organizing a virtual party my blog, I invite you to participate if you like it.
The theme of the party are the fairies.
On 24 June, "World Day of the fairies".
You can wear a button to your blog.
In my blog I have a translator.
Hugs

Marja zei

Prachtige tuin en een mooie blog zeg. Groetjes