RSS
Container Icon

Mijn gevederde vriendinnen

Over wat meer leden van onze kroost...
Vanaf het begin wonen bij ons een aantal kippetjes tussen het huis en de garage in. Deze dames zijn ook mee overgehuist vanuit Nederland, een halve volksverhuizing was het. De zes gevederde vriendinnen (vier Barnevelders en twee Brahma's) gingen eerst deze kant op. We hebben ze toen zolang in de garage tussen wat stro een plekje gegeven tot de ren buiten klaar zou zijn.
Het kippenhuis moest daarna ook naar ons nieuwe verblijf en dat viel nog niet mee! Gezien de grote (en gewicht) van het kippenhuis, waren er vijf volwassen mannen voor nodig om het gevaarte op een aanhanger te tillen. Twee vriendelijke vrienden hebben Villa Kakelbont destijds naar mijn ontwerp in elkaar getimmerd, kompleet met leghokken aan de zijkant en binnenin met een extra wand afgetimmerd! Dus kon ik deze echt niet achterlaten.
Het geheel van de ren hebben we later compleet afgedekt met golfplaten. Het eerte half jaar was er nog maar een gedeelte afgedekt, maar toen bleek dat als het hier aardig geregend heeft (en de kippen hadden al het gras al kort gewiekt, dus het regenwater kon niet goed meer weg) het nogal zompig word. Ook hebben we hier in deze streek veengrond, dus dat wil dan wel... en aangezien er tot nu toe nog geen rubberen laarzen voor kippen te koop zijn... Dus na wat extra werkzaamheden zitten de hennen nu in ieder geval lekker droog.
Helaas zijn er in onze eerste zomer hier in een behoorlijke korte tijd al drie dames dood gegaan. Twee in drie dagen 's morgens dood in het hok gevonden... hoogst waarschijnlijk aan giftige bessen die net iets over het muurtje groeiden bij de achterkant van de uitloop buiten de ren. (dit nu sterk teruggesnoeid) De laatste is aan Marekse verlamming gestorven, nog weken mee gedokterd maar het mocht niet meer baten. Spijtig!
Maar met goede moed gaan deze drie meiden hopelijk nog een tijdje een goed resterend kippenleven tegemoet!!

Kaat
Iemke
Zusje
(foto's in rui periode genomen)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS