RSS
Container Icon

Ontbossen

1 Van mijn onderwerpen tot nu toe is de tuin.
Met 'De Tuin' bedoel ik natuurlijk onze eigen tuin. Tuinieren was al een grote hobby van mij, maar sinds we naar hier verhuisd zijn is die hobby alleen maar erger geworden. Het is nu eigenlijk meer een uitdaging geworden. We hebben hier genoeg grond/tuin om er iets leuks van te maken, ongeveer 583 m3 we wonen behoorlijk vrij en op een hoek, maar er moest/moet toch wel het nodige aan gebeuren... vind ik...


De vorige bewoner van dit huis was op zijn laatst een man alleen op leeftijd en had (wat ook te zien was toen we hier introkken) al een behoorlijke tijd niets meer aan de tuin (kunnen) doen. Dus de buitenboel was wel ERG groen en nogal verwilderd! Waardoor het geheel ook vol was en daardoor kleiner leek. Waar ik dus al vrij snel mee begon was terug snoeien en nog eens snoeien. Legio takkenbossen hielden we eraan over, die we overigens afgelopen week eindelijk weg hebben gebracht naar een stortplaats voor groenafval (even moeten uitzoeken waar het bij ons in de buurt mogelijk is). Ik durfde de stronken niet te verwijderen omdat het najaar was en ik geen idee had wat er eventueel weer opnieuw uit zou lopen.

Maar goed ook want nu is het grootste gedeelte al weer flink uitgelopen tot behoorlijk volle struiken en nog niet te hoog (ze waren ongeveer een meter of drie vier), plus dat ik er een aantal herken van wat er zo hier in de buurt groeit. Nu, for the time being, is het terug snoeien en een aantal nieuwe planten en conifeerachtige struiken, even voldoende. Maar plannen voor een andere inrichting zijn er al genoeg..






Even een indruk hoe het er in het begin uitzag,
(helaas heb ik niet echt voor het "ontbossen"
foto's genomen, maar wel een paar 'tijdens'
en vorige week wat meer hoe het er nu uit ziet!


Word vervolgd....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nog een paar foto's van dit 'fotogenieke' kereltje...














Hier ligt meneer Toet op een overzichtelijke plek zijn roedel gade te slaan..

In zijn favoriete houding. Hij ziet er hier uit als een knuffelbeer, maar schijn bedriegt! Hij heeft namelijk de zwarte band..

Toet aan het gerstenat, het bewijs is vastgelegd!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mika


*Mika* is het twee de ventje en ongeveer een jaar jonger dan Toet. Mika is in Griekenland geboren en heb hem daar als scharminkel mee naar huis genomen toen ik op bezoek was bij een vriendin die daar woont. Ik was toen samen met mijn vriendin een dagje naar "Hydra" een eiland op ongeer een half uur varen vandaan van waar mijn vriendin woont. Toen we na de middag op een terras aan het wachten waren op de boot die ons terug zou brengen, kwam er een mager katje naast me op de grond zitten. Mijn vriendin had me al gewaarschuwd om geen katten aan te halen want dan was de kans groot dat ze in de buurt bleven. Dus ik niet aanhalen, ik zei alleen maar wat tegen het beestje... en ja hoor, voor ik het wist zat hij bij me op schoot en lag vrij snel te slapen. Terug gezet, meerdere keren, maar hij vond het op mijn schoot schijnbaar beter dan op de grond en dan de kans te hebben om weggejaagd te worden door de 'gast' heer van het terras. Kortom viel ik voor hem en besloot hem mee te nemen naar Nederland. Niet voordat ik eerst met hem naar een Griekse plaatselijke dierenarts was geweest om hem na te laten kijken en hij de nodige "shots" had gehad. Ticket voor hem gekocht en in het vliegtuig (op de stoel naast mij in een kattenmand) mee naar Nederland!
Gelukkig klikte het tussen Toet en hem goed, soms knokken ze nog wel een robbertje maar Toet wast hem ook regelmatig, dus dat zit wel goed. Mika is (ook) een je weet wel kater, met 1 grote hobby, SLAPEN. Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij en ook graag tegen je aan. Hij lijkt wel of hij dat nog steeds aan het inhalen is. Hij is een Main Coon en ook niet de kleinste kat, ruim 6 kilo en lang. Maar wel weer slanker dan Toet. Een behoorlijke knuffelkat en ik denk dat ik er niet verkeerd aan gedaan heb om hem uit het land der Grieken vandaan te halen, want of hij het daar dan had gered... is nog maar de vraag.
-Griekenland met al zijn/haar eilanden is behoorlijk bevolkt met helaas TE veel zwerfkatten die door de Grieken helemaal niet 'netjes' behandeld worden. Steriliseren wilen ze niet aan, (te duur of te veel werk) liever uit laten hongeren , hele nestjes (dumpen), vergiftigen, en ga zo maar door. Erg jammer...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Toet

*Hier hebben we dan Toet.*

Hij is het oudste kereltje, net negen geweest en stieken is hij toch wel het meest bijzonder voor mij. Niet de kleinste kater, ongeveer 7.50 kilo. Hij heeft er negen gewogen maar ik (en hijzelf uiteraard) hebben toch wat gewicht eraf kunnen krijgen. Toet was als kitten al een flinke potige poes en hoe knuffelig hij ook als kleuter was, nu hoeft dat voor hem niet meer zo, sterker nog, knappe jongen als hem wilt optillen (sinds nog niet zo gek lang laat hij het soms wel van mij toe). Bij zijn bezoekjes aan de dierenarts is hij helemaal niet te genieten! Dat zelfs mijn dierenarts niet goed bij hem in de buurt durft te komen.. Maar zijn karakter is toch wel bijzonder, hij is graag bij me in de buurt, volgt me door het hele huis, is erg nieuwsgierig bij alles wat er nieuw in huis word neergezet waar hij dan het liefst in, op, of onder kruipt EN je moet je biertje in de gaten houden want dat vind hij lekker! Een kat die bier lust!? Toet is ook wel de enigste van de drie die naar me luisterd en als ik iets tegen hem zeg me dan echt aankijkt. Ik zou nog wel even door kunnen gaan maar hier laat ik het even bij . Ik hoop dat hij nog vele jaren voor de boeg heeft en evenals de andere twee, mijn eerste kat (Noddy) is bijna 19 geworden, dus wie weet....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lotte

*Dit is Lotte, de jongste telg van de drie en een (dame).
Deze dame is op een ochtend (toen ik nog in Nederland woonde) bij me aan komen lopen.
Op een dag, nu ongeveer 2,5 jaar geleden zat ze 's morgens in mijn tuin en toen ik tegen de avond thuis kwam van mijn werk was ze er nog. Toen ik midden in de nacht wakker werd en nog eens ging kijken (nadat ik haar die avond wat te eten had gegeven in het schuurtje), zat ze er nog steeds. Bij het raam zat ze zo zielig mogelijk te miauwen.
Ik kon het toen niet over mijn hart verkrijgen om haar nog buiten te laten zitten (het weer was toen ook niet al te geweldig) en heb haar toen naar binnen gehaald.
Alvorens ik zou besluiten haar te adopteren.. eerst nog in de dagen erna bij diverse instanties nagevraagd of er iemand een katje miste, wat naar mij weten toen niet het geval was. Haar zelfs een paar keer weer in de tuin gezet, misschien dat ze naar haar voormalige adres terug wou? Maar mevrouw bleef gewoon zitten waar ze zat (bij de achterdeur) en blijkbaar had ze toen al besloten om bij mij haar nieuwe verblijfplaats te creĆ«ren. Waarom ze toen uitgerekend bij op de stoep is gaan zitten is voor mij nog steeds een raadsel..
   
De twee heren, Toet en Mika, hebben haar door haar slinkse charmes vanaf het begin gelukkig meteen geaccepteerd. Dat nu blijkt dat ze regelmatig een behoorlijke deugniet kan zijn, die op zijn tijd haar twee andere besnorhaarde vrienden scherp houd, maakt het alleen maar alles behalve saai voor de rest van de kroost.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS